Muu toiminta

Tällä sivulla tiedotamme retkistä ja muista tapahtumista.

Huomaa, että sähköpostiosoitteessa (at) on korvattava @-merkillä

 

KIHOKKI

 

Pyöreälehtikikokki (Drosera rotundifolia) on pienikokoinen lihansyöjäkasvi, joka kasvaa kosteilla paikoilla, erityisesti soilla. Kihokkia otetaan vastaan yleensä heinä-elokuussa. Poimintaan tarvitaan maanomistajan lupa.

Kihokkia otetaan jälleen vastaan kesällä 2019. Poimijahinta on alkaen 48€/kg. Huom. Verotonta tuloa!

 

Otamme kihokkia vastaan vain 4H:n koulutamilta poimijoilta. Järjestämme 1-3 h kestäviä maksuttomia poiminta-

koulutuksia heinäkuun alkupuolella ennen poiminnan alkamista.

 

POIMINTA KESÄLLÄ 2019

 

Aloitamme kihokin vastaanoton toimistollamme Vanhatie 43 Jääli 8.7.2019 klo 7-11 ja siitä eteen päin joka maanantai ja torstai niin pitkään, kun kihokki on hyvää.

Voit myös tiedustella vastaanottoa muina aikoina puh. 046 648 4058.

 

 

Tänä kesänä todellakin kannattaa tulla mukaan keräämään kihokkia sillä poimijoille on tulossa erilaisia kilpailuja sekä arvontoja. Jokainen toiminnassa mukana oleva poimija tulee saamaan Vogelin tuotteen/tuotteita. Myös koulutuksissa jaetaan em. tuotteita.

Kauden lopussa on vielä erikseen arvonta, jossa palkintona runsaita Vogel -tuotepaketteja.

 

 

 

Asiakkailta on tullut huomautuksia hyönteiskarkotteiden (sääskimyrkyt) pääsystä kihokkiin. Poiminnassa tulee erityisesti huomioida poiminta-astioiden puhtaus, elintarvikemuovikelpoisuus sekä käsien puhtaus. Poimitakoulutuksissa sekä vastaanottopaikoilla jaetaan kertakäyttöhanskoja. Aina ennen poimintaa on kädet puhdistettava.  Tämä estetään käsien huolellisella puhdistamisella. Sääskiä vastaan suojaudutaan mieluummin sääskihupulla ja pitkähihaisilla vaatteilla.

 

 Huomio !

Uusi sääntö kerääjille : Kihokkia ei saa kerätä enää kaupan muovikasseihin. Useat kassit on tehty kierrätysmuovista ja saattavat sisältää sellaisia aineita, jotka vaikuttavat kihokin jatkojalostuksessa. Eli kerää puhtaaseen sankkoon tai elintarvikkeille tarkoitettuun muovipussiin kuten pakastuspussiin tai eräsäkkiin. Puhtaus on suurin kilpailuvalttimme kihokkimarkkinoilla !